Když se mě před lety máti nezeptala, co bych chtěl k Vánocům, měl jsem trochu bobky. Zvykl jsem si, že se zeptá, já zvolim cestu nejmenšího odporu a vyberu si nějaký hadry nebo knížky nebo céda, který bych stejně koupil, a všichni jsou spokojený. Nad velkou krabicí, co přistála pod borovicí, jsem byl trochu rozpačitej; byl to sice tvrdej dárek, ale nedovedl jsem si představit, že by máti vybrala něco, co by neskončilo v komoře.

Jenže ty vole, já se do tý mašinky zamiloval. Žádnej strach, tohle nebude volání po zdravym životním stylu a vzývání zeleninových smoothies jako pravý cesty ke štěstí, zdraví a dlouhejm letům. (Mimochodem, zaregistrovali jste nealko pivo s příchutí zelený ječmen?!?) Jasně, zeleninu jsem zkoušel taky, ale po krátkým experimentování s celerem a jinejma okurkama jsem vzal za svý jedině červenou řepu, protože ta je ze všech zelenin nejvášnivější.

Odšťavňovač je totiž věc, která povyšuje matérii na koncept a umožňuje naplnit chutí veškerý svět idejí mixologickýho univerza. Už jste někdy jedli cukrovej meloun, přikusovali švestky a k tomu uzobávali trochu mrkve (dobře, to je taky zelenina)? Ne, ani vás to nenapadlo a já vás za to koneckonců chválim. Ale když to všechno vložíte do struhadlovýho destruktoru, výsledkem je suspenze tak lahodná, že povýší i kus ztvrdlýho chleba na Snídani u Tiffanyho.

Nemluvě samozřejmě o večírcích. Já už s chlastem sek, takže z komplexního vizuálně-gustatorickýho vjemu, jak trocha vodky zjemní barvu a zostří chuť, můžu ocenit maximálně tu první půlku. Když mě ale Daneček nebo Gáta nebo někdo jim podobnej přesvědčí, že bar už má sice zavíračku, ale byt ne, a že by si šlo vzít lahvinku nahoru, Jánská z vedlejšího bytu mě pak tejden nezdraví, protože se jí drtí ovoce hned za stěnou ložnice.

Jediný, co mně vždycky vadilo, byl odpad z toho všeho; vyhazovat spousty vysušený, ale poživatelný dřeně mi přijde zbytečně buržoustský. Jednou jsem z toho zkusil stvořit perník; špatný to nebylo, ale já na sladký moc nejsem a když jsem to vzal dolu do baru, všechny holky sice žasly, jaká jsem kuchyňská tvořilka, ale žrát to nikdo nechtěl, protože k pivu jsou lepší mastný čipsy.

Tak jsem si o víkendu pořídil žížaliště a postavil ho pěkně vedle baru. Hosti se na to zatim koukaj trochu rozpačitě, ale už vidim, jak se budou předhánět v nošení bramborovejch šlupek, až se ukáže, že vítěz celoroční sběrové soutěže má cestu na bytovej mejdan vždycky otevřenou!

https://i2.wp.com/s2.quickmeme.com/img/4a/4a2f36082aa26f03fe6c67cc938ad303a11e9d011974c17de235169b64f75296.jpg

Ukaž mi, co odšťavňuješ, a já ti řeknu, jaký jsi.

One thought on “ ODŠŤAVŇOVAČ ”

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s